АНУ-ын Харвардын их сургуулийн эрдэмтэд өдөр бүр зөв хооллох хамгийн энгийн бөгөөд үр дүнтэй аргыг боловсруулжээ. “Таваг хоол”-ны зарчим тун энгийн. Жирийн тавгийг (24-26 см диамертэй) 4 хэсэгт хуваана. Эхний 2 хэсэгт янз бүрийн ногоо тавь, өөрөөр хэлбэл өглөө болон өдөр, оройн хоолны 50% нь ногоо байх ёстой. Тавагны 2-р хэсэгт зөв нүүрс ус буюу удаан чанадаг бүхэл үрийн будаа, бүхэл үрийн талх, хатуу сортын улаанбуудайгаар хийсэн гоймон зэрэг байна. Харин 3-р хэсэг буюу тавагны үлдсэн зайд өөх тос, уураг байх хэрэгтэй. Гэхдээ амьтны гаралтай махаас илүүтэй загас эсвэл ургамлын тос (оливын) ахиу хэрэглэвэл таны эрүүл мэндэд сайн гэдгийг бүү мартаарай.