Киви жимсний тухай 10 баримтыг хүргэе.
- Киви жимсэнд нимбэгээс бараг 3 дахин их С витамин агуулагддаг.
- Энэ бол бие махбодийг йодоор хангадаг жимс, яг йоджуулсан давс шиг.
- Кивийн бүтцэн дэх химийн бодисууд нь цусыг шингэлэх чадвартай, иймээс цусны судсуудад тромб үүсэхээс сэргийлэх магадлалтай.
- Энэ бол залуужуулах үйлчилгээтэй жимс, арьсыг толийлгож чангаруулан гоё болгодог.
- Киви нь уургийг задлах чадвартай, тиймээс махтай хоолонд нэмэхэд их зөөлөн амттай болгодог.
- Их идсэний дараа киви хэрэглэхэд хоол боловсруулалт сайжирч гэдэс хэвийн болдог.
- Киви жимсний 83% нь ус.
- Хятадын императорууд энэ жимсийг афродизиак гэж хэрэглэдэг байв.
- Киви 90 жилийн өмнө онц амтгүй байжээ, өнөөгийн амт нь Шинэ Зеландын фермерүүдийн явуулсан селекцийн үр дүн юм.
- Түүнийг гэрийн нөхцөлд ургуулж болно, гэхдээ хүйтнийг огт тэсвэрлэдэггүй.