Kальци маш чухал элемент гэдгийг бүгд мэднэ. Хүний биед агуулагддаг кальцийн 99% нь яс, шүдэнд байдаг ч энэ бодис бол цус бүлэгнэлт, булчингуудын агшилт, мэдрэлийн импульсийн дамжуулалт гээд бие организмын амин чухал үйл ажиллагаанд оролцдог. Бид кальцийг голдуу сүү, цагаан идээнээс авдаг ч энэ элементээр баялаг олон хүнс бий.
100 грамм бүтээгдэхүүнд агуулагдах кальцийн хэмжээ:
- Үнээний сүүнд 120 мг
- Аарцанд 80 мг
- Намуу цэцэг 1460 мг
- Гүнжид 670 — 975 мг
- Халгай 713 мг
- 5 салаа том 412 мг
- Наранцэцгийн үр 367 мг
- Нохойн хошуу 257 мг
- Бүйлс 252 — 273 мг
- Яншуй 245 мг
- Ойн самар 226 мг
- Амарант, үр 214 мг
- Кресс-салат 214 мг
- Улаан шош 71 мг