Чинжүүтэй тараг: Тослоггүй тарганд тал цайны халбага нунтаг улаан чинжүү хийнэ. Дээр нь цагаан гаа эсвэл корицагаас мөн тал цайны халбагыг нэмж хутгаарай. Энэ унд нь илүүдэл өөхийг хайлуулж өлсөх мэдрэмжийг бууруулдаг.
Өргөст хэмхтэй унд: Батрашийн навч 12 ширхэг, шинэ өргөст хэмх 1 ширхэг, том нимбэг 1 ширхэг, 8 стакан ус, цагаан гааны үндэс цайны халбагаар 1-ийг бэлдэнэ. Орцод заасан бүх хольцыг блендерт хийж сайн холино. Энэ ундааг хөргөгчийн доод тавиурт тавьж хонуулна. Ундааг тал аягаар өдрийн турш ууна.