Хүний бие организмд ашигтай, эрүүл мэндийн байдлыг сайжруулдаг 5 хүнсийг шинжээчид нэрлэснийг “ETNT” сонин нийтэлжээ.
* Шош бол уургийн эх үүсвэр бөгөөд амьтны гаралтай уургаас ялгаатай нь хортой өөх тос агуулдаггүй. Шош түүнчлэн зүрх судасны өвчин тусах эрсдэлийг бууруулахад тусалдаг.
* Брокколи ногоо нь сульфорафанаар баялаг, энэ бол хорт хавдрын гений эсрэг тэмцэж хорт хавдрын эсүүдийг үхүүлдэг бодис.
* Бууцайнд лютеин ба зеаксантин агуулагддаг, эдгээр нь хөхний хорт хавдрын эсрэг тэмцдэг. Мөн энэ ногоонд ДНК-г бэхжүүлдэг фолийн хүчил бий.
* Овъёосны агшаамал нь 2-р төрлийн чихрийн шижин өвчнөөс сэргийлдэг.
* Алим нь цусны судсуудын уян хатан байдлыг хадгалж даралт бууруулдаг. Түүнчлэн энэ жимс нь олон төрлийн витаминаар баялаг билээ.