- Төмсний крахмалыг цус тогтооход ашиглаж болно.
- Ангин туссан үед 1 стакан буцалсан, бүлээн усанд тал цайны халбага крахмал хийж хутгана, дээр нь йодын спиртийн 5%-н уусмалаас 3-5 дусал нэмнэ. Үүнийг сайн хутгаж хоолойгоо өдөрт 3-5 удаа зайлна.
- Ходоод гэдэсний өвчний үед крахмалыг хэрэглэх нь бий. Төмсний крахмалаас десертийн халбагаар 1-ийг авч өдөрт 3 удаа хоол идэхээс 15 минутын өмнө хэрэглэх ба заавал стаканы гуравны нэг орчим буцалсан усаар даруулна.
- Хэвтрийн өвчтэй хүмүүсийн арьс нурвал крахмалыг тальк, цайрын исэлтэй хольж хэрэглэдэг.