Бат бөх, эрүүл ястай байя гэвэл кальциар баялаг хүнсийг хэрэглээрэй. Насанд хүрсэн хүмүүсийн хоногт хэрэглэх кальцийн хэмжээ 1200 мг ба түүнээс дээш ёстой, харин хүүхдүүд ба өсвөр настнуудад 1200 мг орчим. Кальцийг сайн шингэхэд D витамин нэн шаардлагатай гэж эмч мэргэжилтнүүд зөвлөдөг. Доор дурдсан хүнсээс гадна йогурт, байцаа зэрэг навчит ногоо, загас, мөөг тогтмол хэрэглэж хэрэгцээт кальциа авч болно.
* Кальциар баялаг хүнсний тоонд бяслаг, тэр тусмаа пармезан орно. Түүнийг талхны хачир болгож салаатанд нэмэх, өндөгтэй шарах зэргээр хэрэглэж болно.
* 100 грамм гүнжидийн үрэнд 700 мг кальци бий.
* 100 грамм май загасанд 400 мг орчим кальци, мөн D витамин ихээхэн агуулагддаг.
* Сүү, цагаан идээ нь кальци төдийгүй D витамины эх үүсвэр. 1% тослогтой 1 стакан сүүнд 300 мг кальци агуулагддаг, хэрэв өндөр тослогтой бол кальцийн хэмжээ ч ихэсдэг.
* 100 грамм шар буурцгийн шошинд 250 мг кальци бий.
* 250 мл апельсин, грейпфрутын шүүсэнд 350 мг кальци агуулагддаг.