Хэрэв хоолны цэсэндээ бяслаг, загас, цэгцүү цэцэгтэй цай гурвыг нэмбэл сэтгэл санааны хямрал, гутралд өртөх эрсдэл буурдаг.
* Бяслаганд триптофан хэмээх амин хүчил агуулагддаг ба түүний тусламжтай бие махбодид серотонин ялгарна. Триптофан илүү сайн үйлчлэг гэвэл өглөө 30 минут орчим хурц тод гэрэлтэй газарт байгаарай.
* Ялангуяа далайн загас үе үе хэрэглэ, түүнд омега 3 бий. Омега 3-аар баялаг хүнс нь сэтгэлийн хямрал, гутралын шинж тэмдгийг багасгахад тустай.
* Цэгцүү цэцгийн (бугын зуулт цэцэг, зверобой) цайнд биологийн идэвхт бодисууд агуулагддаг. Эдгээр бодис нь уураг тархинд эерэгээр нөлөөлж сэтгэцийг тайвшруулах шидтэй. Орой унтахын өмнө цэгцүүтэй цай уухад нойрны чанар сайжирна.