Цай бэлтгэх арга тун энгийн. Буцалсан усанд үрж, нунтагласан цагаан гаа хийж буцалгана. Хоёр минут буцалсны дараа сайтар шүүж, чинжүү, нимбэг (апельсин) нэмэх хэрэгтэй. Тэгээд батраш буюу гаа, зөгийн балаа хийн хутгаж, халуунаар нь уудаг.
Орц:
- 1 литр ус
- 3 хоолны халбага үрж, нунтагласан цагаан гаа (эсвэл хэрчсэн зүсэм цагаан гаа)
- 3 хоолны халбага зөгийн бал
- Чимх хар чинжүү
- 1 нимбэг эсвэл
- Батрашийн \гааны\ хэрчсэн навч.
*Нэмж өгүүлэхэд цагаан гааг мөн эмчилгээний зорилгоор, бас турахын тулд ууж болно