- Бүйлсийн самар, бүйлсийн тосонд их хэмжээний кальци, уураг агуулагддаг учраас аль ч насны хүмүүс хэрэглэвэл зохино.
- Төрөл бүрийн навчит байцаа нь кальциар баялаг төдийгүй цагаан, бөөрөнхий байцаа болон цэцэгт байцаанаас илүү ашиг тустай гэж эрдэмтэд судлаачид зөвлөдөг.
- Бууцай (шпинат), руккола зэргийг хоол хүнсэндээ тогтмол хэрэглэх хэрэгтэй. Яагаад гэвэл ганцхан аяга бууцайнд хоногт хэрэглэх ёстой кальцийн нормын 25% агуулагддаг билээ. Бууцай бол илчлэг багатай хэрнээ их хэмжээний төмөр ба эслүүд агуулдаг ногоо.
- Цоохор майлз буюу сельдерей бас илчлэгээр бага боловч кальциар баялаг. Түүнчлэн энэ ногоонд төмөр, цинк, магни, кали, натри, фосфор, каротин болон В, Е, РР бүлгийн витаминууд бий.
- Улаан манжин, цагаан лууван, редис, цагаан манжин зэрэг үндэс үрт ургамал бол яс бэхжүүлэхэд тустай. Харин эдгээрийг ургамлын тостой хослуулан хэрэглэвэл кальци нь илүү сайн шингэдэг.