Эхний арга: Өвдөг, үе мөч өвдвөл доор дурдсан жороор зуурмаг бэлдэж бигнүүр тавиарай.
Ус -3 хоолны халбага
Зөгийн бал – 1 цайны халбага
Аммиак – 12 хоолны халбага
Хөх тарианы гурил – бага зэрэг
Хэрэв хөх тарианы гурил байхгүй бол улаан буудайн гурилаар орлуулж болно. Дээрх бүх бүтээгдэхүүнийг хольж зуурна. Дараа нь зуурмагаа өвдсөн өвдөг, үе мөчин дээр тавьж, ноосон алчуураар дээгүүр нь хучаарай.
Хоёрдугаар арга:
Тахианы шинэ өндөг -2 ширхэг
9%-ийн уксус – 2 хоолны халбага
Өндгөө уксустай хольж хөөсөртөл хутгана. Алчуур авч уксустай өндгөндөө дүрж норго. Энэ бигнүүрийг өвдөж байгаа газартаа тавьж дээгүүр нь улаан, ноосон алчуураар ороогоорой.
PS: 10-12 өдөр дараалж хийгээрэй.