Цусан дахь холестериний түвшнийг хэвийн болгоход тустай 4 төрлийн ундааг Америкийн эмч, хоол зүйч Жули Аптон нэрлэлээ. Түүний зөвлөгөөг “Eat This, Not That!” нийтэлжээ.
Цай: Цайнд ургамлын нэгдлүүд-флавоноидууд гэдэг бодис агуулагддаг, энэ нь цусны судсуудыг бэхжүүлж холестеринийг бууруулдаг.
Анар жимсний шүүс: Энэ шүүсэнд мөн флавоноидууд агуулагддаг. Анарын 100% шүүс нь бие махбодийг антиоксидантаар хангаж холестериний бляшек үүсэх явцыг сааруулдаг.
Овъёосны сүү: Саахар агуулаагүй овёосны сүүг хэрэглэх ёстой. Энэ сүү бол холестеринийг задалдаг бета глюканаар баялаг юм байна.
Улаан вино: “Муу” холестеринийг бууруулдаг хүнсний тоонд улаан дарс багтдаг, яагаад гэвэл түүнд их хэмжээний катехин, антоциан бий. Мэдээж, согтууруулах ундаа хэрэглэдэггүй хүнд энэ арга тохиромжгүй. Эмэгтэйчүүд өдөрт 1 стакан, эрчүүд 2 стакан улаан дарс хэрэглэвэл зохино.