Улаан луувангийн (редис) ашиг тусын тухай “Food News” сайт бичжээ. Энэ ногоо хоол боловсруулалтад сайн бөгөөд дархлааны системийг бэхжүүлж, элгийг эрүүл байлгах зэрэг олон сайн талтай юм байна. Чухам ийм учраас улаан лууванг хоол хүнсэндээ тогтмол хэрэглэж хэвших хэрэгтэй хэмээн дээрх сайт зөвлөжээ. Түүнчлэн улаан луувангийн бүтцэд изотиоцианат хэмээх нэгдлүүд агуулагддаг ба энэ нэгдэл нь бие организмыг хорт хавдар үүсгэх аюултай бодисуудаас цэвэрлэдэг ажээ. Чухам ийм учраас улаан лууван нь хавдар, хорт хавдраас сэргийлдэг юм байна. Энэ ногоо мөн чихрийн шижин өвчний эсрэг үйлчилгээтэй, бөөр угаахад тусалдаг.